De voordelen van MINT als build to print partner.

Als het gaat over build to print, dan zijn wij een partij met jaren ervaring. Door de jaren heen zijn de processen aangescherpt, de methodes verbeterd en is ons netwerk uitgebreid. Als u ons inschakelt als partner, dan brengt dat voordelen met zich mee. We zetten ze graag voor u op een rijtje;

  • Ruime kennis en ervaring in de (mechatronische) modulebouw
  • Een werkwijze die volledig is ingericht op high-mix volumes waarbij kwaliteit en snelheid centraal staan
  • Geen eigen productie-machines zodat u niet betaalt voor deze capaciteit 
  • Geen beperking aan capaciteit, product formaten, toleranties of nabehandelingen die wij niet kunnen leveren
  • Innovatieve oplossingen voor uw vraagstukken
  • Processen die structuur bieden en kwaliteit waarborgen
  • Afspraken die altijd worden nageleefd
  • Wij leveren op tijd, met een gemiddelde van 99,5%.
Mint Intelligent Mechanics is uw ideale partner voor build to print opdrachten, specifiek op het gebied van mechanica, mechatronica en elektronica. Wat ons typeert is dat wij pro-actief meedenken met de klant van de begin fase tot aan de oplevering. Wij zien onszelf dan ook als een verlengstuk voor elke organisatie die build to print wil uitbesteden.

Build to print diensten:

uw partner in mechanica, mechatronica en elektronica

Soms is er geen keus en moeten we afwijken van de ‘technical product documentation’. Gevraagde producten of onderdelen kunnen bijvoorbeeld niet meer leverbaar zijn. Als er in zo’n geval ruimte ontstaat voor eigen inbreng, dan is Mint de partij die voor u snel de beste vervanging zoekt binnen een uitgebreid netwerk dat door de jaren heen zorgvuldig is opgebouwd. Op die manier kunnen wij vrijwel altijd aan de vraag voldoen en problemen voor u oplossen.

Kortom: wilt u iets laten maken op basis van een werktekening, dan kunnen wij zonder problemen aan die vraag voldoen. Bent u hierbij ook op zoek naar inbreng en suggesties van onze kant, dan zijn wij de perfecte partner voor u.

We leveren (sub)componenten of samenstellingen als deel van een groter geheel, maar zorgen ook voor complete eind-samenstellingen. We voorzien in tests en kunnen zelfs tot en met stekkerklaar leveren. Mint is de partner die strategisch met u meedenkt om de beste (deel)productie te faciliteren op basis van uw TPD’s.

BUILD TO PRINT IN DE PRAKTIJK.

Misschien herkent u het wel. Het overzicht verdwijnt langzaam aan de horizon en de werkzaamheden stapelen zich op. Tijd is schaars en het wordt steeds moeilijker om modules zelf samen te stellen en kwaliteit te waarborgen. Personeel is moeilijk te krijgen en misschien heeft u überhaupt niet de capaciteit om de opdracht tot een goed einde te brengen. In al deze gevallen is het verstandig om dit uit te besteden.

Wij zorgen dat alles netjes volgens de richtlijnen gebeurt. Zie ons als een strategisch verlengstuk van uw organisatie op het gebied van build to print waarbij we niet alleen uitvoeren, maar ook pro-actief adviseren en met u meedenken. Op die manier kunt u zich focussen op de “kop en de staart” van uw business.

De expertise van MINT op het gebied van build to print

Met MINT als partner haalt u zekerheid in huis. We leggen u graag uit waarom. Wij zijn namelijk gefocust op het samengesteld opleveren en waarborgen daarbij kwaliteit en snelheid zonder dat we het overzicht verliezen. Hoe we dat doen? Door onze interne processen die staan als een huis.

Ontwerp

Al onze collega’s komen uit de maakindustrie en hebben jaren ervaring op het gebied van engineering en het ontwerpen van mechanische en mechatronische oplossingen. Met een brede visie en ‘out of the box’ denken brengen we opdrachten tot een goed einde. Onze praktische én theoretische ervaring op diverse vakgebieden heeft veel raakvlak met de mechatronische modulebouw.

Prototyping

Zoals u weet is het noodzakelijk om grondig te testen op onder andere functionaliteit, kostprijs, maakbaarheid en veiligheid. Wij kunnen een adviserende rol spelen in dit traject van idee tot serieproductie. Door jaren ervaring weten wij waar de tijd in dit proces het beste geïnvesteerd kan worden. Als het mogelijk is, trekken wij het doel van de prototype-fase los van de long-lead componenten.

Productie en fabricage

Bij onze dagelijkse verwerking van TPD’s staat kwaliteit voorop. We werken met stuklijsten waarop we elk detail vastleggen. Op die manier hebben we volledig inzicht, behouden we overzicht en kunnen we repeterend uitvoeren. Wij komen op deze manier nooit voor vragen te staan doordat alles traceerbaar is. Het zoeken naar goederen is hiermee verleden tijd.

Kennis en ervaring

Onze kennis en ervaring is vooruitstrevend in de machinebouw, toelevering en maakindustrie. Onze focus ligt op het samenbrengen van deze 3 disciplines om zo op de beste manier tot het eindproduct te komen.

Hoe we bij MINT projecten aanpakken:

uw partner in mechanica, mechatronica en elektronica

Als eerste inventariseren en bespreken we alle wensen, eisen en vragen over uw build to print opdracht. Op basis van deze informatie en de TPD stellen we vervolgens een offerte op. We houden hierbij rekening met alle benodigde materialen, halffabrikaten, bewerkingen en nabehandelingen. We vermijden hierbij altijd aannamens en pakken een verzoek van onze partners snel op.

Vervolgens bespreken we de offerte met onze partners en kijken we of we een overeenkomst kunnen bereiken. Zodra de overeenkomst getekend is, gaan we direct aan de slag. De gemaakte calculatie wordt direct omgezet in een productieorder waardoor we geen tijd verliezen.

We kijken naar de planning en bepalen de streefdatum. Die datum halen we, zoals aangegeven, 99,5% van de tijd. De schriftelijke opdrachtbevestiging gaat vervolgens naar onze partner, naar u.

Zodra de producten of modules klaar zijn, gaat er opnieuw een bericht uit naar onze partners en zorgen wij voor het picken van de producten en het maken van de levering. Op uiterlijk de streefdatum, leveren wij uw order uw order binnen volgens de door u gekozen leverwijze.

Wat doet MINT B.V.

Ons bedrijf specialiseert zich in het leveren van een breed scala aan componenten en samenstellingen, variërend van eenvoudige onderdelen tot complexe constructies die diverse specialiteiten vereisen. We streven ernaar oplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten en verstrekken deskundig advies op cruciale momenten. Met expertise op het gebied van mechanica en mechatronica, samen met de relevante processen, zijn we goed gepositioneerd om te voorzien in hoogwaardige oplossingen. Kenmerkend voor ons bedrijf is onze no-nonsense aanpak; we zijn pragmatisch en resultaatgericht. Met een achtergrond in de industrie begrijpen we wat mogelijk is en wat vermeden moet worden. We zijn direct in onze communicatie en hechten waarde aan betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Ons streven naar perfectie wordt weerspiegeld in ons werk; we streven naar foutloze resultaten en vermijden aannames. Onze focus ligt op continue verbetering, zowel intern als extern, wat resulteert in voortdurende groei en innovatie. We zijn trots op onze toewijding aan excellentie en streven ernaar om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen, zowel nu als in de toekomst.